MARKA KüLTüRü EğITIMI FOR DUMMIES

marka kültürü eğitimi for Dummies

marka kültürü eğitimi for Dummies

Blog Article

Marka yaratma çabasının amacı, rakiplerden farklı bir konuma sahip olarak mevcuttaki talep sayısını artırmaktır.

Başka ülke dillerinde kötü anlamların karşılığı olmadığına dikkat edilmesi dünya pazarlaması açısından önemlidir. Marka logosu, işletme strateji ve konumlandırmasında ortaya çıkan değerlerin görsel olarak yansıması şeklinde açıklanabilir.

Daha açık bir ifadeyle marka; bir ürün, hizmet, kişi ya da kurumun taşıdığı özelliklerin bütünüdür.

Markanın dilinin ve ses tonunun belirlenmesi ile birlikte, müşteriye temas eden kişilerin yaklaşımlarının da buna göre şekillenmesi gerekir.

Örnek: Rolex daima müşterisini prestijli hissettirmeye odaklanmış bir markadır. Ürünlerinden, satış yerlerine kadar bu hissi yansıtır.

Genel kültür, her toplumun sahip olduğu ve sadece kendine has olan özelliklerini içermektedir. Alt kültür ise toplumun genel kültür unsurlarını paylaşan fakat bunun dışında kendini toplumdaki diğer gruplardan ayıran değer, norm ve yaşam biçimleri olan grupları kapsamaktadır.

Markanızın kuruluşunda iyi bir kültür oluşturmak için yapmanız gereken ilk şey temel değerlerinizi belirlemektir. Bu noktada “Vizyon” ve “Misyon” terimleri ortaya çıkmaktadır. Vizyon nedir? Vizyon; bir kurum, kuruluş veya markanın gelecek planları hakkında verilen bilgidir. Amacımız nedir?

Kuralların net olarak belirlenmesi, performansın artworkırılmasına ve aynı zamanda kültüre tehdit oluşturabilecek istenmeyen davranışların engellenmesine katkıda bulunur.

Gelişmiş stratejiler ve dönüşüm analizleri konusunda merak ettiğiniz her şeyi bulabilirsiniz.

Sizin için çalışmaya motive olmuş ve marka değerinizi, bilinilirliğinizi arttıran ekip üyeleri ile çalışmış olursunuz.

Marka Danışguyı Temel Aksoy markayı oldukça sade bir şekilde tanımlıyor: here Bir ürüne ve bir hizmete ihtiyaç duyduğumuz anda aklımızda beliren, zihnimizde uyanan çözümün ismi marka

Marka stratejisinin hedef kitleye sunulan temel öğesinin benzersiz, çekici ve kullanışlı olması gerekir. Bütün bir stratejinin etrafında kurulacağı bu öğe, sadece şirket dışında değil şirketin iç organizasyonunda da doğru olarak algılanmalı, tekrarlanarak yaygın bir itici güç haline getirilmelidir.

Örnek: Guiness birasını içmeniz için köpürmesini beklemeniz gerekir. Corona birasını ucuna limon koyarak servis ederler.

Öte yandan birden fazla akademisyen ve uzmandan alıntılar yaparak kavramı tanımladım. Diğer yandan kendi görüşlerimi de ekleyerek marka kavramına dair tamamlanması gereken büyük resmi noktalamaya çalıştım.

Report this page